CAROLINA MAGDALENE MAIER OG LOTTE ROD BESØGER KVISTGAARD

 

Rudolf Steiner Skolen i Kvistgård havde besøg af Lotte Rod (Rad. V.) og Carolina Magdalene Maier (Alternativet) den 31. oktober 2018. De har begge delt deres oplevelse på deres Facebooksider. Det er meget positive ord, der kommer fra de to politikere.

 

Her er, hvad de skriver:

Carolina Magdalene Maier

I skal lige have et par billeder fra Steinerskolen i Kvistgård, hvor Lotte Rod fra Radikale og jeg var på besøg i mandags.

Nogle synes måske Steinerskolerne er langhårede - og når man besøger en af dem bliver man også mødt af børn i 1. klasse, der sidder og strikker, børn i 2. klasse, der maler,, børn i 3. klasse, der er i smedjen og børn i 6. klasse der gå rundt og læser matematikregnestykker op for hinanden. Og så lige et kæmpe symfoniorkester bestående af børn fra 9. - 12. klasse, som er i gang med at øve julekoncert!

Langhåret eller ej - jeg har ALDRIG mødt børn i så dyb koncentration som på Steinerskolerne. Der er fuldstændig stille i timerne, børnene sidder helt koncentrerede og er dybt optagede af det, de er i gang med.

For Steinerskolerne arbejder nemlig ud fra den præmis, at indlæring og kreativitet hænger uløseligt sammen. Når vi bruger vores hænder så skaber vi noget unikt. Men for at skabe er det nødvendigt at vi betragter det, vi skaber og forstår, hvad det kommer af og hvordan det kan transformeres til noget nyt. Hvis der er noget, der kendetegner Steinerskolerne, så er det at børnenes nysgerrighed hele tiden stimuleres og derfor også er den, der driver deres indlæring.

Og ja - det er faktisk sådan at undersøgelser har påvist, at børn fra Steinerskoler klarer sig bedre i job og uddannelse end folkeskoleelever - skulle der sidde nogle med sådanne bekymringer derude.

Jeg tror selvfølgelig ikke at Steinerskolerne er det endegyldige svar på grundskolen i Danmark, og der er givet mange børn, der ikke ville trives der. Men spørgsmålet er, om ikke mange flere børn ville trives, hvis alle vores skoler i Danmark arbejdede så målrettet med håndens arbejde, med fordybelse og stilhed, med fokus på at betragte og forstå fænomener og deres oprindelse. Dét tror jeg. Derfor tror jeg også at den danske folkeskole kan lære meget af Steiner-pædagogikken.

 

Lotte Rod

Tænk at komme ind i 1. klasse. Der er musestille. Stearinlys. Puder. Alle børnene er helt opslugt. De er i gang med at strikke deres egen dværg. Lige der tabte jeg mit hjerte til Steinerskolerne. 

Her er en tredjedel af tiden almindelige fag. En tredjedel håndværk. Og en tredjedel kreativitet og musik!!

Man kan tænke meget om at strikke en dværg eller smede en kniv, men hvor er det vigtigt, børn gør den slags langsommelige ting. Det ville utålmodig-Lotte i 1. klasse have haft rigtigt godt af. Og det er kun vigtigere i dag, hvor alting ellers skal gå så hurtigt.

 

background image
Kontakt