Kommende arrangementer

Foregående måned Foregående dag Næste dag Næste måned
Vis år Vis måned Vis uge Vis i dag Søg Vælg ny måned
Kunsthistoriecafe
Onsdag 25 September 2019, 19:30 - 21:30
Kontakt Tilmelding på mail: poulerik@black-post.dk , eller tlf. 26352255 (helst SMS)

Cafeaktiviteterne vil bestå i, at jeg indledningsvis viser en lille samling billeder af den kunst, vi mennesker har sat som tegn undervejs i historien/kunsthistorien. Jeg mener, at den måde, kunsten forandrer sig på i historiens løb, er en afspejling af menneskets bevidsthedsudvikling. Vores forståelse og fortolkninger af os selv og verden har ændret sig i tidens løb, og dette har sat sine spor i arkitektur, skulptur og billeder. Disse spor vil vi forfølge og tolke.
Når jeg har vist og fortalt om nogle udvalgte eksempler fra en periode, måske en snes stykker, kan cafegæsterne tage teen, kaffen og de medbragte kiks frem og snakke lidt ved bordene.
Så kigger vi sammen på eksemplerne en gang til, men nu med de tilstedeværendes kommentarer, overvejelser og uddybninger som den drivende kraft. Cafesamtaler altså.

Skitse over aftenens forløb:
Klokken 19.30 – 20.30: Jeg viser billeder og forsøger en tolkning.
Klokken 20.30- 20.45: Cafesnakken indledes ved bordene. Men fortsættes gerne resten af aftenen!
Klokken 20.45 – 21.30: Vi kigger på billederne igen, og forsamlingen fører an i samtalerne.

Kunsthistorieperioderne er endnu ikke helt rammet ind til cafeen, men jeg vil begynde med de meget tidlige eksempler og undervejs mod nutiden berøre arkitekturen og kunsten i de ”rum”, der ofte kaldes ægyptisk, græsk, romersk, tidlig kristen, byzantinsk, romansk, gotisk, renæssance, barok…, vi får se, hvor langt vi kommer på 8 aftner.

Første gang: 4. september 2019. Følgende datoer: 11. september, 18. september, 25. september, 2. oktober, (ingen kunsthistoriecafe i uge 41 grundet foredrag og i uge 42 grundet efterårsferie), 23. oktober, 30. oktober, 6. november.

Deltagerantallet bør være mindst 8, og i princippet er det bedst, at man deltager alle 8 aftner.

Pris: 500 kr. for deltagelse i hele rækken. Enkeltaftner: 70 kr., betales på mobilepay, 26352255, eller konto i Merkur 84010004241032

Kursusholder: Poul Erik Black
Poul Erik Black er uddannet lærer. Efter 3 år i folkeskolen efteruddannelse på Rudolf Steiner-seminariet i Järna. Klasselærer på Rudolf Steiner-Skolen i Odense fra 1975 og fra 1983 overbygningslærer indtil sin pensionering med fagene biologi, kunsthistorie, arkitektur, geografi, antropologi og adskillige håndværksfag og kunstneriske fag. Planlægger kunst-og arkitekturrejser for forældre og interesserede.

Sted Rudolf Steiner-Skolen i Odense, pavillon 2
Arrangør: Antroposofisk Selskab, Odensegruppen
background image